Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Již přes dva měsíce odmítá žižkovská radnice zdůvodnit strategické veletoče kolem struktury obecních společností, které spravují obecní majetek za stovky milionů korun. Na otázky Žižkovských listů starostka

čtěte více
Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Starostka Prahy 3 Vladislava Hujová (TOP 09) je třetí nejoblíběnější nejvyšší představitelkou městských částí v rámci české metropole. Vyplývá to z aktuálního výzkumu agentury Phoenix research, který probíhal v červenci.

čtěte více
Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkovská radnice schválila rozšíření městského kamerového systému v Praze 3 o tři další stanoviště. Nově budou pod dohledem Žižkovo náměstí, Kostnické náměstí a cyklostezka u Tachovského náměstí.

čtěte více
Hrrr na ně! Na Vítkov

Hrrr na ně! Na Vítkov

Již počtvrté v novodobé historii poženou Husité z vrchu Vítkov křižáky.

čtěte více
Zvolte stranu: 1-5 | 6-10 | 11-15 | 16-20 | 21-25 | 26-30 | 31-35 | 36-40 | 41-45 | 46-50 | Další strana

8.8.2014 Radní přiklepli zlatý padák místostarostovi Hellerovi, který skončil po aférách s pokutami a dotacemi

Radní přiklepli zlatý padák místostarostovi Hellerovi,  který skončil po aférách s pokutami a dotacemi

Bývalému místostarostovi Josefu Hellerovi (TOP 09) nemusí být líto, že na svůj post na žižkovské radnici musel rezignovat ještě před podzimními komunálními volbami. Přestože mu zlomily vaz aféry s vymazanou pokutou za parkování a kauza podivné „privatizace“ státní Tkáňové banky, na kterou jeho firma odčerpala z veřejných rozpočtů téměř miliardové dotace, jeho kolegové z rady mu přiklepli mimořádné odchodné na tři měsíce ve výši jeho plného místostarostovského platu. Dohromady skoro 200 tisíc korun.

3.8.2014 Kauza Viktorka: Předražené VIP a nejdražší vyhřívaný trávník

Kauza Viktorka: Předražené VIP a nejdražší vyhřívaný trávník

Podivné majetková machinace vedení žižkovské radnice s fotbalovým bossem Luďkem Vinšem, který vlastní žižkovský klub FK Viktoria Žižkov, stály daňové poplatníky z Prahy 3 podle dostupných informací o 12 až 15 milionů korun více. Skandálu se již chopil celostátní tisk, který upozornil, že vedení starostky Vladislavy Hujové (TOP 09) koupilo za bezmála 11 milionů korun stavbu privátního VIP klubu, přestože investice do jeho výstavby byla řádově nižší.

1.8.2014 Časopis Týden: Předražené žižkovské VIP

Časopis Týden: Přderažené žižkovské VIP

Majetkových machinací mezi fotbalovým bossem Luďkem Vinšem, ovládajícím fotbalovou Viktorku Žižkov, a žižkovskou radnicí se věnuje poslední vydání zpravodajského časopisu Týden. Podle reportérů radnice vyhodila při nedávné kontroverzní koupi VIP klubu na fotbalovém stadionu zbytečně miliony korun z kapes daňových poplatníků. Jak informuje týden, stavba klubu pro vyvolené návštěvníky vyšla v roce 2007 Vinše na šest milionů korun, ale radnici jí letos prodal za bezmála 11 milionů. Text reportérky Týdne Jany Kalinové naleznete níže, tématu se budeme věnovat i v dalších dnech:

21.7.2014 Politický marketing za hranou?

Nacistiský politický marketing za hranou?

Scéna z filmu Pád třetí říše režiséra Olivera Hirschbiegela, v níž Hitler peskuje v závěru druhé světové války své nacistické noshledy v bunkru pod římským kancléřstvím, se v průběhu let stala využívaným „memem“, který se aktualizuje pro jakoukoli událost jen výměnou českých titulků. Hitler se tak rozčiloval nad uvedením nového iPadu, nad výhrou Zemana v prezidentských volbách či nad tím, že Pokemoni neexistují. Před blížícími se komunálními volbami v Praze 3 si klip vypůjčili příznivci starostky Vladislavy Hujové (TOP 09), kteří do nacistických uniforem „navlékli“ její politické konkurenty.   

17.6.2014 Žižkovské referendum o ničem? Proč ne o něčem...

Žižkovské referendum o ničem? Proč ne o něčem...

Zastupitelé na dnešním zasedání žižkovského parlamentu budou také řešit, zda souběžně s komunálními volbami v říjnu proběhne v Praze 3 i místní referendum. Zdá se však, že to bude referendu „o ničem.“ Překvapivě totiž námětem všelidového hlasování nebude nulová tolerance k hazardu, osud Nákladového nádraží Žižkov, či plán na vybetonování Jiřáku. Rozhodovat se má o osudu několika soukromých stavebních parcel v blízkosti parku Parukářka. A jelikož toto rozhodování spadá do kompetencí pražského magistrátu a nikoliv žižkovské radnice, bude výsledek pouze prázdným gestem.

Zvolte stranu: 1-5 | 6-10 | 11-15 | 16-20 | 21-25 | 26-30 | 31-35 | 36-40 | 41-45 | 46-50 | Další strana

Tipy na akce

Aktuality

Pokračuje rekonstrukce křižovatky Prokopova-Jeseniova

Až do 15. září budou v souvislosti s pokračováním celkové rekonstrukce a přestavby křižovatky ulic Prokopova-Rokycanova-Jeseniova probíhat v lokalitě uzavírky, omezení a změny v MHD. Zde je jejich přehled:

CzechPoint na Seifrtce od 14. 12. mimo provoz

Pokud budete potřebovat v druhé polovině prosince ověřit podpis či využít jiné služby pracoviště CzechPoint, musíte ve třetí městské části pouze do Lipanské ulice. Pracoviště v budově městské části na Seifertově ulici bude z technických důvodů do konce roku uzavřeno.

8. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 3

Úterý 22. prosince 2015 od 15.00 hodin, Žižkovská radnice, Havlíčkovo náměstí 9, 1. patro, č. dveří 126

created by Anawe