Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Již přes dva měsíce odmítá žižkovská radnice zdůvodnit strategické veletoče kolem struktury obecních společností, které spravují obecní majetek za stovky milionů korun. Na otázky Žižkovských listů starostka

čtěte více
Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Starostka Prahy 3 Vladislava Hujová (TOP 09) je třetí nejoblíběnější nejvyšší představitelkou městských částí v rámci české metropole. Vyplývá to z aktuálního výzkumu agentury Phoenix research, který probíhal v červenci.

čtěte více
Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkovská radnice schválila rozšíření městského kamerového systému v Praze 3 o tři další stanoviště. Nově budou pod dohledem Žižkovo náměstí, Kostnické náměstí a cyklostezka u Tachovského náměstí.

čtěte více
Hrrr na ně! Na Vítkov

Hrrr na ně! Na Vítkov

Již počtvrté v novodobé historii poženou Husité z vrchu Vítkov křižáky.

čtěte více
Zvolte stranu: Předchozí strana 51-55 | 56-60 | 61-65 | 66-70 | 71-75 | 76-80

17.6.2014 Skandály žižkovského místostarosty Hellera

Skandály žižkovského místostarosty Hellera

Skandál zástupce starostky Hujové Josefa Hellera s „vymazanou“ pokutou za špatné parkování, který v pátek zveřejnila televize prima, je jen vrcholem ledovce. Žižkovský místostarosta za TOP 09 totiž čelí kauzám, které by každého jiného politika srazily do kolen. Ministr financí Andrej Babiš nedávno označil Hellerovu firmu PrimeCell, která získala na dotacích přibližně miliardu korun, za „sofistikovaný tunel za asistence státu.“ Když se o aktivity společnosti, v jejímž čele politik stojí, začali zabývat publicisti z pořadu Reportéři ČT, rada i vedení veřejnoprávní televize muselo čelit politickým snahám zamést celý průšvih pod koberec.

13.6.2014 Radnice chce koupit za peníze občanů soukromý VIP salónek

Radnice chce koupit za peníze občanů soukromý VIP salónek

Těsně před novými komunálními volbami schválila rada MČ Praha 3 další kontroverzní majetkovou transakci, která má přihrát na miliony z veřejné pokladny na účty fotbalového bosse Luďka Vinše, který vlastní žižkovský klub Viktoria. Za 12 milionů z kapes daňových poplatníků chtějí radní nakoupit soukromý VIP salónek s přilehlým parkovištěm.

10.6.2014 Debata k Jiřáku: „Pokud nebude po našem, tak bohužel...“

Debata k Jiřáku: „Pokud nebude po našem, tak bohužel...“

„Pokud nebude rekonstrukce náměstí Jiřího z Poděbrad, jak ji navrhujeme, kašleme na vás a peníze utratíme jinde!“ Tak by se dal shrnout závěr veřejné debaty s občany o plánované rekonstrukci náměstí Jiřího z Poděbrad, která proběhla včera v podvečer v jídelně místní základní školy. 

6.6.2014 Z kauzy Opencard se stává absurdní fraška

Z řešení kauzy Opencard se pod taktovkou primátora Tomáše Hudečka (TOP 09) stává v posledních dnech pomalu absurdní fraška. S končící smlouvou na podporu systému Opencard totiž magistrát podle tisku zvažuje, že se vrátí k papírovým kupónům. Navíc prasklo, že Hudečkovu vedení „strategicky radí“ v zapeklité situaci kolem kartového systému „odborná“ firma, která sídlí v malém bytě v Praze 3 a léta se zabývala opravami elektroinstalací a topenářstvím.

2.6.2014 Veřejná debata k podobě „Jiřáku“ se blíží!

Veřejná debata k podobě „Jiřáku“ se blíží

AKTUALIZOVÁNO: Datum konání veřejné debaty jste se však v pondělí 2. června překvapivě na webových stránkách MČ Prahy 3 vůbec nedozvěděli - ani v rámci aktualit, ani v akcích městské části. Redakce ŽL ale zjistila, že pozvánka se nachází v červnovém čísle Radničních novin, které byly teprve  distribuovány do poštovních schránek. V úterý 3. června se situace změnila a na stránkách se objevila zpráva o přesunu debaty do větších prostor. Debata tedy proběhne v pondělí 9. června od 18.00 hodin v ZŠ Jiřího z Poděbrad. 

Zvolte stranu: Předchozí strana 51-55 | 56-60 | 61-65 | 66-70 | 71-75 | 76-80

Tipy na akce

Aktuality

Pokračuje rekonstrukce křižovatky Prokopova-Jeseniova

Až do 15. září budou v souvislosti s pokračováním celkové rekonstrukce a přestavby křižovatky ulic Prokopova-Rokycanova-Jeseniova probíhat v lokalitě uzavírky, omezení a změny v MHD. Zde je jejich přehled:

CzechPoint na Seifrtce od 14. 12. mimo provoz

Pokud budete potřebovat v druhé polovině prosince ověřit podpis či využít jiné služby pracoviště CzechPoint, musíte ve třetí městské části pouze do Lipanské ulice. Pracoviště v budově městské části na Seifertově ulici bude z technických důvodů do konce roku uzavřeno.

8. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 3

Úterý 22. prosince 2015 od 15.00 hodin, Žižkovská radnice, Havlíčkovo náměstí 9, 1. patro, č. dveří 126

created by Anawe