Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Již přes dva měsíce odmítá žižkovská radnice zdůvodnit strategické veletoče kolem struktury obecních společností, které spravují obecní majetek za stovky milionů korun. Na otázky Žižkovských listů starostka

čtěte více
Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Starostka Prahy 3 Vladislava Hujová (TOP 09) je třetí nejoblíběnější nejvyšší představitelkou městských částí v rámci české metropole. Vyplývá to z aktuálního výzkumu agentury Phoenix research, který probíhal v červenci.

čtěte více
Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkovská radnice schválila rozšíření městského kamerového systému v Praze 3 o tři další stanoviště. Nově budou pod dohledem Žižkovo náměstí, Kostnické náměstí a cyklostezka u Tachovského náměstí.

čtěte více
Hrrr na ně! Na Vítkov

Hrrr na ně! Na Vítkov

Již počtvrté v novodobé historii poženou Husité z vrchu Vítkov křižáky.

čtěte více

Debata k Jiřáku: „Pokud nebude po našem, tak bohužel...“

Jan Kalous / 10.6.2014
Debata k Jiřáku: „Pokud nebude po našem, tak bohužel...“

„Pokud nebude rekonstrukce náměstí Jiřího z Poděbrad, jak ji navrhujeme, kašleme na vás a peníze utratíme jinde!“ Tak by se dal shrnout závěr veřejné debaty s občany o plánované rekonstrukci náměstí Jiřího z Poděbrad, která proběhla včera v podvečer v jídelně místní základní školy. 

Starostka Hujová: „Pokud nechcete, tak bohužel!!!“  / FOTO: Michal ProtivanskýStarostka Prahy 3 Vladislava Hujová (TOP 09) neudržela nervy na uzdě ve chvíli, kdy plný sál obyvatel z okolí náměstí se postavil proti plánu změnit prostranství před kostelem v jednolitou dlážděnou plochu. První dáma třetí městské části v reakci na připomínky občanů začala konfrontačním tónem vyhrožovat obyvatelům Vinohrad, že přesměruje plánované investice na dolní Žižkov, kde si vedení radnice lidé údajně váží.

„Pokud máte pocit, že provizorní cestičky odpovídají reprezentačnímu účelu náměstí, tak bohužel... Budeme se soustředit na spodní Žižkov, kde si občané velmi váží každé aktivity, kterou radnice vyvíjí,“ sdělila zvýšeným hlasem Hujová občanům a sklidila pískot.

Architekt Miroslav Cikán - autor projektu / FOTO: Michal Protivanský„Paní starostko, vaše konfrontační řeč: „Buďto to bude tak, jak je to navžený, nebo nebude nic“ mi přišla jako docela silné kafe. Asi si potom poslechneme vaše předvolební návrhy, protože to bude zajímavé,“ upozornila starostku obratem jedna z diskutujících za potlesku přítomných.

Výsledek veřejné debaty, kterou vedení žižkovské radnice uspořádalo po tlaku opoziční ODS z posledního zastupitelstva, je tak spíše tristní. Většinu připomínek směřujících k zachování kašny, snížení velikosti plánované stromové výsadby a naopak zvýšení travnatých ploch sice zástupci radnice vnímají, architektonická kancelář však v předkládaném návrhu zatím ani náznakem nenabídla jejich zapracování.

Revitalizaci tak možná hrozí stejný scénář jako před čtrnácti lety. Snad se v roce 2028 nebudeme sházet opět nad návrhem projektu z roku 2010.

Brzy zveřejníme celý videozáznam z pondělní debaty.
 

 

 

Záznam celé debaty 

 

Diskuse

Tipy na akce

Aktuality

Pokračuje rekonstrukce křižovatky Prokopova-Jeseniova

Až do 15. září budou v souvislosti s pokračováním celkové rekonstrukce a přestavby křižovatky ulic Prokopova-Rokycanova-Jeseniova probíhat v lokalitě uzavírky, omezení a změny v MHD. Zde je jejich přehled:

CzechPoint na Seifrtce od 14. 12. mimo provoz

Pokud budete potřebovat v druhé polovině prosince ověřit podpis či využít jiné služby pracoviště CzechPoint, musíte ve třetí městské části pouze do Lipanské ulice. Pracoviště v budově městské části na Seifertově ulici bude z technických důvodů do konce roku uzavřeno.

8. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 3

Úterý 22. prosince 2015 od 15.00 hodin, Žižkovská radnice, Havlíčkovo náměstí 9, 1. patro, č. dveří 126

created by Anawe