Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Již přes dva měsíce odmítá žižkovská radnice zdůvodnit strategické veletoče kolem struktury obecních společností, které spravují obecní majetek za stovky milionů korun. Na otázky Žižkovských listů starostka

čtěte více
Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Starostka Prahy 3 Vladislava Hujová (TOP 09) je třetí nejoblíběnější nejvyšší představitelkou městských částí v rámci české metropole. Vyplývá to z aktuálního výzkumu agentury Phoenix research, který probíhal v červenci.

čtěte více
Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkovská radnice schválila rozšíření městského kamerového systému v Praze 3 o tři další stanoviště. Nově budou pod dohledem Žižkovo náměstí, Kostnické náměstí a cyklostezka u Tachovského náměstí.

čtěte více
Hrrr na ně! Na Vítkov

Hrrr na ně! Na Vítkov

Již počtvrté v novodobé historii poženou Husité z vrchu Vítkov křižáky.

čtěte více

Komunisté mohou se Stropnickým zamířit do vedení radnice

Jan Kalous / 13.10.2014
Komunisté míří se Stropnickým do vedení radnice

Jen pár hodin po sečtení hlasů se v Praze 3 začíná formovat koalice, která chce převzít vládu nad Žižkovem a Vinohrady. Podle několika na sobě nezávislých zdrojů vítěz místních voleb Matěj Stropnický se svojí formací Žižkov (nejen) sobě láká sociální demokraty, aby s ním vytvořili levicovou radu s tichou podporou Komunistické strany Čech a Moravy. Bylo by to poprvé od listopadových událostí v roce 1989, kdy by se v třetí městské části komunisté dostali k moci.

Matěj Stropnický ve volbách sice zvítězil díky tomu, že mu z cesty nečekaně „uhnulo“ hnutí ANO „kapitalisty“ Babiše, které nečekaně nepostavilo v Praze 3 kandidátku, každý, kdo sleduje jeho politickou kariéru a čte jeho texty, však musí vědět, že mladý politik je vyhraněným levičákem, jenž se v některých názorech pohybuje ještě více nalevo od komunistů. Krev je ale silnější než ideje, jak se říká, a tak se mladému žižkovskému politikovi s knírkem dostalo nečekané masivní podpory od politického hnutí ANO, kde si na jeden z klíčových postů majitel Agrofertu najal právě Matějova otce Martina Stropnického.

Knihovna a Stropnický  / FOTO: Michal ProtivanskýNyní se zdá, že se Matěj Stropnický rozhodl své vítězství v komunálních volbách přetavit v čistě levicovou koalici za účasti KSČM. Levice v Praze 3 dosáhla historického vítězství, kdy bude držet v zastupitelstvu 18 hlasů, proti 17 hlasům stran, které se politicky pohybují napravo od středu. A to je situace, kterou chce pravděpodobný budoucí starosta, co po Žižkově osobně rozlepuje načerno plakáty, přetavit v návrat levice k moci. Jak uvedlo několik zdrojů z Ž(n)S i ČSSD, Stropnický začíná potichu vyjednávat se sociálními demokraty i KSČM, přičemž výsledkem jednání by měla být čistě levicová koalice syna ministra obrany se sociálními demokraty, kterou by potichu podporovali komunisté.

Zdá se tak, že na Žižkově, který minulý režim málem zboural, aby na jeho troskách postavil betonové sídliště (chybělo jen pár let) přestává být spolupráce s KSČM tabu. Sám Matěj Stropnický ostatně již několikrát jasně dal najevo, že s komunisty nemá problém, veřejně. Třeba když v loňském roce na Olšanských hřbitovech po boku předlistopadového generálního tajemníka KSČ Milouše Jakeše truchlivě vzpomínal na ikonu předlistopadového režimu, komunistického publicistu Julia Fučíka.

Diskuse

Tipy na akce

Aktuality

Pokračuje rekonstrukce křižovatky Prokopova-Jeseniova

Až do 15. září budou v souvislosti s pokračováním celkové rekonstrukce a přestavby křižovatky ulic Prokopova-Rokycanova-Jeseniova probíhat v lokalitě uzavírky, omezení a změny v MHD. Zde je jejich přehled:

CzechPoint na Seifrtce od 14. 12. mimo provoz

Pokud budete potřebovat v druhé polovině prosince ověřit podpis či využít jiné služby pracoviště CzechPoint, musíte ve třetí městské části pouze do Lipanské ulice. Pracoviště v budově městské části na Seifertově ulici bude z technických důvodů do konce roku uzavřeno.

8. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 3

Úterý 22. prosince 2015 od 15.00 hodin, Žižkovská radnice, Havlíčkovo náměstí 9, 1. patro, č. dveří 126

created by Anawe