Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Již přes dva měsíce odmítá žižkovská radnice zdůvodnit strategické veletoče kolem struktury obecních společností, které spravují obecní majetek za stovky milionů korun. Na otázky Žižkovských listů starostka

čtěte více
Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Starostka Prahy 3 Vladislava Hujová (TOP 09) je třetí nejoblíběnější nejvyšší představitelkou městských částí v rámci české metropole. Vyplývá to z aktuálního výzkumu agentury Phoenix research, který probíhal v červenci.

čtěte více
Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkovská radnice schválila rozšíření městského kamerového systému v Praze 3 o tři další stanoviště. Nově budou pod dohledem Žižkovo náměstí, Kostnické náměstí a cyklostezka u Tachovského náměstí.

čtěte více
Hrrr na ně! Na Vítkov

Hrrr na ně! Na Vítkov

Již počtvrté v novodobé historii poženou Husité z vrchu Vítkov křižáky.

čtěte více

Starostka chce zabránit akci Million Marihuana March na Parukářce

redakce / 26.3.2014
Starostka chce zabránit akci Million Marihuana March na Parukářce

Sedmnáctý ročník akce Million Marihuana March, tedy demonstrace za legalizaci konopí, související pochod a následné koncerty, se letos má odehrát 10. května. Je však otázkou, zda se bude konat opět na Parukářce, neboť starostka Vladislava Hujová nechce povolit zábor veřejného prostranství. 

Million Marihuana March / FOTO: Petr Tynkl„TOP 09 nechce povolit akci, která se koná na Žižkově pravidelně,“ uvedl pro deník METRO místostarosta Prahy 3 Matěj Stropnický (Strana zelených). „Pochod se povolovat nemusí, ale zábor Parukářky ano,“ doplnil Stropnický s tím, že něco takového si prý nedovolila ani ODS.

Starostka se však brání s tím, že narůstá počet stěžujících si občanů, proto bude radě na základě doporučení bezpečnostního grémia ve středu předložen materiál, který i z důvodu ochrany zeleně navrhne, aby letos Million Marihuana March na Parukářce nevyvrcholil.

Starostka si však nepřipouští, že by tímto aktem mohla tradiční happening s kulturním programem zlikvidovat a jak uvedla pro deník METRO: „Jedná se o akci, která bude v květnu, proto předkládáme tento materiál již 26. března, aby organizátoři pochodu měli dostatečný prostor pro jeho přesměrování.“  

 

Million Marihuana March / FOTO: Petr Tynkl

Diskuse

Tipy na akce

Aktuality

Pokračuje rekonstrukce křižovatky Prokopova-Jeseniova

Až do 15. září budou v souvislosti s pokračováním celkové rekonstrukce a přestavby křižovatky ulic Prokopova-Rokycanova-Jeseniova probíhat v lokalitě uzavírky, omezení a změny v MHD. Zde je jejich přehled:

CzechPoint na Seifrtce od 14. 12. mimo provoz

Pokud budete potřebovat v druhé polovině prosince ověřit podpis či využít jiné služby pracoviště CzechPoint, musíte ve třetí městské části pouze do Lipanské ulice. Pracoviště v budově městské části na Seifertově ulici bude z technických důvodů do konce roku uzavřeno.

8. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 3

Úterý 22. prosince 2015 od 15.00 hodin, Žižkovská radnice, Havlíčkovo náměstí 9, 1. patro, č. dveří 126

created by Anawe