Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Již přes dva měsíce odmítá žižkovská radnice zdůvodnit strategické veletoče kolem struktury obecních společností, které spravují obecní majetek za stovky milionů korun. Na otázky Žižkovských listů starostka

čtěte více
Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Starostka Prahy 3 Vladislava Hujová (TOP 09) je třetí nejoblíběnější nejvyšší představitelkou městských částí v rámci české metropole. Vyplývá to z aktuálního výzkumu agentury Phoenix research, který probíhal v červenci.

čtěte více
Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkovská radnice schválila rozšíření městského kamerového systému v Praze 3 o tři další stanoviště. Nově budou pod dohledem Žižkovo náměstí, Kostnické náměstí a cyklostezka u Tachovského náměstí.

čtěte více
Hrrr na ně! Na Vítkov

Hrrr na ně! Na Vítkov

Již počtvrté v novodobé historii poženou Husité z vrchu Vítkov křižáky.

čtěte více

Dobrovolně v mučírně

2.1.2014
Dobrovolně v mučírně

Motivace pro rozhodnutí, kdy začnete pravidelně zvedat činky a proti gravitaci posouváte závaží na nejrůznějších fitness strojích, má obvykle mnoho společného. Přichází pomalu a plíživě, pár poznámek ohledně vaší figury, která se začíná nebezpečně zakulacovat, zprvu zdánlivě neslyšíte. Nakonec do sebe však vše zapadne a vy se poprvé ocitnete ve „fitku“. 

„To nejlepší, co můžete udělat pro svoje zdraví, je cvičit,“ říká Arnold Schwarzenegger, který však svou muskulaturu možná vylepšil i něčím jiným než jen tvrdým tréninkem. První návštěva fitness centra se může obrátit i proti vám, když jednotlivé cviky provádíte špatně. Ke zpevněné postavě však nevede cesta jen skrze správné cviky, v mixu se nachází i správné načasování a další faktory. „Je třeba si uvědomit, že body building je hlavně o píli, životosprávě a odhodlání. Pro viditelnou změnu je potřeba režim držet několik měsíců,“ říká trenérka a bFitnessodyfitness modelka Veronika Žižková, „vypracovat se opravdu na korbu, to jsou roky tvrdé dřiny!“ Vypadá to tedy, že mě čekají dlouhá léta odříkání, avšak snad po několika měsících uvidíme alespoň nějaké výsledky. Společně s Veronikou Žižkovou, která obdržela v minulém roce dvě zlaté medaile na kondičních soutěžích a letos pak 4. místo na mistrovství ČR, vás provedeme zákrutami a možnými úskalími pravidelného tréninku a v pravidelných článcích na webu Žižkovských listů přineseme tipy a rady pro další zlepšování. A protože nejlepší článek vzniká po osobním prožitku, zkusím si vše na vlastní kůži!

 

První návštěva „fitka“ Olympia Fitness – a sebevědomí dostává hned zabrat. Místo, které vede mistr světa v kulturistice Tomáš Bureš, opravdu láká vypracované jedince, proti nimž se cítím až neobyčejně droboučký. Trenérka Veronika mi ukazuje první cviky a nastavuje první závaží – na první pohled překvapivě lehoučké. „Pro začátečníka je důležité nechat doma svoje ego,“ zdůrazňuje, „a místo vysokých zátěží se soustředit na správnou techniku a procítění.“ FitnessSouhlasím a po očku pomrkávám po svalovci, který nad sebou opodál nechává s výdechem levitovat mohutná kola železa. Přesouváme se od stroje ke stroji, výrony potu jsou čím dál větší, a svaly začínají dokonce i trochu pálit. „Pojď, ještě dvakrát!“ motivuje mě trenérka. Říká se, že vůle dokáže tělo přesvědčit, že má ještě dost sil – mé svaly se však tvrdošíjně zastavují. Veronika mě často opravuje, musím držet tělo v rovině, neklesat rukama, snažit se dokončovat určenou sérii. „Kde je ta zátěž?“ chodí Veronika po posilovně a hledá to nejlehčí závaží, které nikdo z místních pravděpodobně už několik let nepoužil, tak jej zavřeli do kumbálu. Vítězoslavně přichází a nasouvá kolečka na tyč sloužící k posilování ramen. Když začnu sérii, záhy se ukazuje, že samotná tyč je dostatečnou zátěží. Ego jsem zavřel do komůrky a nechám ho vykouknout někdy před Vánoci.

 

„Většina lidí má pocit, že shodí bříško a někde nabere svaly,“ zdůrazňuje Veronika Žižková, „tak to však vůbec není – je potřeba cvičit celé tělo komplexně, nevynechávat partie Fitnessa pro alespoň základní efekt chodit do posilovny dvakrát týdně.“ Sportovní minulost je podle ní také důležitá a od toho se následně odvíjí například zátěž, kterou tělo zvládne a která jej stimuluje k dalšímu zlepšování. „Pěkná postava je prostě otázkou dřiny a odříkání!“ Zdá se, že končí období drog, sexu a rock-and-rollu a začíná čas krve, potu a slz. Doufám, že endorfiny se začnou vyplavovat opravdu brzy. Motivaci také dost pomůže, když je na trenérku radost pohledět. To se pak nechcete nechat jen tak zahanbit!

 

Jak jsem zmiňoval, body building není jen o cvičení. Veronika zdůrazňuje celou životosprávu: „Měl bys zdravě jíst, po nocích nehýřit, spát a pravidelně cvičit – je pravda, že to pro mnoho lidí zní spíše jako doživotní trest.“

Diskuse

Tipy na akce

Aktuality

Pokračuje rekonstrukce křižovatky Prokopova-Jeseniova

Až do 15. září budou v souvislosti s pokračováním celkové rekonstrukce a přestavby křižovatky ulic Prokopova-Rokycanova-Jeseniova probíhat v lokalitě uzavírky, omezení a změny v MHD. Zde je jejich přehled:

CzechPoint na Seifrtce od 14. 12. mimo provoz

Pokud budete potřebovat v druhé polovině prosince ověřit podpis či využít jiné služby pracoviště CzechPoint, musíte ve třetí městské části pouze do Lipanské ulice. Pracoviště v budově městské části na Seifertově ulici bude z technických důvodů do konce roku uzavřeno.

8. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 3

Úterý 22. prosince 2015 od 15.00 hodin, Žižkovská radnice, Havlíčkovo náměstí 9, 1. patro, č. dveří 126

created by Anawe