Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Již přes dva měsíce odmítá žižkovská radnice zdůvodnit strategické veletoče kolem struktury obecních společností, které spravují obecní majetek za stovky milionů korun. Na otázky Žižkovských listů starostka

čtěte více
Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Starostka Prahy 3 Vladislava Hujová (TOP 09) je třetí nejoblíběnější nejvyšší představitelkou městských částí v rámci české metropole. Vyplývá to z aktuálního výzkumu agentury Phoenix research, který probíhal v červenci.

čtěte více
Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkovská radnice schválila rozšíření městského kamerového systému v Praze 3 o tři další stanoviště. Nově budou pod dohledem Žižkovo náměstí, Kostnické náměstí a cyklostezka u Tachovského náměstí.

čtěte více
Hrrr na ně! Na Vítkov

Hrrr na ně! Na Vítkov

Již počtvrté v novodobé historii poženou Husité z vrchu Vítkov křižáky.

čtěte více
Zvolte stranu: Předchozí strana 51-55 | 56-60 | 61-65 | 66-70 | 71-75 | 76-80

30.5.2014 Hudeček se odráží od dna, stále je ale v hlubině

Hudeček se odráží od dna, stále je ale v hlubině

Řečeno fotbalovou terminologií: Již to není totální fiasko, někdo by mohl najít i pozitivní trendy ve hře, stále je to ale boj na sestupových příčkách. Pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) je podle výzkumu veřejného mínění stále jedním z nejhůře vnímaných prvních mužů Prahy. Zatímco jeho předchůdce Bohuslav Svoboda vedl žebříček popularity hejtmanů, mezi něž se pražský primátor řadí, Hudeček vymetá poslední místa. Jeho podpora u Pražanů je dokonce nižší než jaké se „těšil“ Pavel Bém v závěru primátorování, kdy čelil kauze Opencard a dalším skandálům. 

31.5.2014 Jiřák: Stamilionový buzerplac?

Jiřák: Stamilionový buzerplac?

Žižkovská radnice chystá radikální změny na náměstí Jiřího z Poděbrad. Za jeho rekonstrukci chce utratit 90 milionů korun a vše nasvědčuje tomu, že nejde o konečnou cifru. Změnou má projít také oblíbené farmářské tržiště, kde chce vedení městské části nahradit současného organizátora, neziskové farmářské sdružení Archetyp, komerčním provozovatelem, který nabídne ve výběrovém řízení nejvyšší nájem do obecní kasy. Oba plány radnice přitom způsobily mezi veřejností značný poprask.

27.5.2014 Ekoaktivisté z Central Parku

Ekoaktivisté z Central Parku

Není to vtip: rezidenti nejluxusnějšího žižkovského obytného komplexu rozjeli boj za záchranu sousedních parcel. Mělo na nich vyrůst jejich soukromé golfové odpaliště; nový vlastník zde však prosazuje bytový projekt – podobný tomu jejich. A tak se argumentuje žabičkami a bojuje za referendum. O tom, že by jim nové domy hlavně zakryly výhled na Prahu, ale ani slovo...

28.4.2014 Radnice couvá z rozpočtu na rekonstrukci Jiřáku a mlží

Současná podoba náměstí / FOTO: Petr Hamšík

Žižkovská radnice zahájila ústup z plánu na to utratit za rekonstrukci náměstí Jiřího z Poděbrad 90 milionů korun. Účet prý bude mnohem nižší a za vše mohou sdělovací prostředky, které publikují neověřené a nepravdivé informace o rozpočtu akce. Co na tom, že koalice starostky Hujové (TOP 09) sama před několika týdny oficiálně tento rozpočet zveřejnila.

10.4.2014 Městské části připravují referenda k hazardu, Praha 3 dál prosazuje monopol vyvolených

Bude referendum k hernám? / FOTO: wikipedia.org

Již o tomto víkendu proběhne v Praze 8 místní referendum o tom, zda si občané přejí v této městské části existenci hazardních heren. Společně s evropskými volbami pak budou o hazardu koncem dubna rozhodovat také obyvatelé Prahy 7. A další referenda na toto téma budou také v Praze 1, 9 a 13 během podzimních komunálních voleb. Praha 3 však i nadále prosazuje monopolizaci hazardního byznysu, kdy by i v budoucích letech v ulicích Žižkova a Vinohrad zůstaly desítky výherních automatů v provozovnách vybraných podnikatelů, kteří si to na žižkovské radnici „uměli zařídit.“

Zvolte stranu: Předchozí strana 51-55 | 56-60 | 61-65 | 66-70 | 71-75 | 76-80

Tipy na akce

Aktuality

Pokračuje rekonstrukce křižovatky Prokopova-Jeseniova

Až do 15. září budou v souvislosti s pokračováním celkové rekonstrukce a přestavby křižovatky ulic Prokopova-Rokycanova-Jeseniova probíhat v lokalitě uzavírky, omezení a změny v MHD. Zde je jejich přehled:

CzechPoint na Seifrtce od 14. 12. mimo provoz

Pokud budete potřebovat v druhé polovině prosince ověřit podpis či využít jiné služby pracoviště CzechPoint, musíte ve třetí městské části pouze do Lipanské ulice. Pracoviště v budově městské části na Seifertově ulici bude z technických důvodů do konce roku uzavřeno.

8. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 3

Úterý 22. prosince 2015 od 15.00 hodin, Žižkovská radnice, Havlíčkovo náměstí 9, 1. patro, č. dveří 126

created by Anawe