Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Již přes dva měsíce odmítá žižkovská radnice zdůvodnit strategické veletoče kolem struktury obecních společností, které spravují obecní majetek za stovky milionů korun. Na otázky Žižkovských listů starostka

čtěte více
Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Starostka Prahy 3 Vladislava Hujová (TOP 09) je třetí nejoblíběnější nejvyšší představitelkou městských částí v rámci české metropole. Vyplývá to z aktuálního výzkumu agentury Phoenix research, který probíhal v červenci.

čtěte více
Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkovská radnice schválila rozšíření městského kamerového systému v Praze 3 o tři další stanoviště. Nově budou pod dohledem Žižkovo náměstí, Kostnické náměstí a cyklostezka u Tachovského náměstí.

čtěte více
Hrrr na ně! Na Vítkov

Hrrr na ně! Na Vítkov

Již počtvrté v novodobé historii poženou Husité z vrchu Vítkov křižáky.

čtěte více
Zvolte stranu: Předchozí strana 51-55 | 56-60 | 61-65 | 66-70 | 71-75 | 76-80

12.3.2014 Praha chce spustit bikesharing, jedno kolo má vyjít na 50 tisíc

Bikesharing funguje i ve švédském Stockholmu

Projekt bikesharingu, veřejného půjčování jízdních kol, chce spustit již od poloviny tohoto roku hlavní město Praha. Podle projektu, který představilo vedení magistrátu, by se pořizovací cena jednoho bicyklu s příslušenstvím měla pohybovat okolo 50 tisíc korun. Projekt navíc vzbudil rozpaky i u odborníků na rozvoj cyklistiky v metropoli.

11.3.2014 Průzkum: Primátor Hudeček míří ke dnu popularity

Popularita primátora hl. m. Prahy je nejnižší

Je nejhůře hodnoceným představitelem v čele kraje a jeho popularita dále klesá. Zatímco bývalý pražský primátor Bohuslav Svoboda vedl žebříčky popularity hejtmanů, jeho nástupce Tomáš Hudeček je bezkonkurenčně poslední a stále klesá ke dnu. Vyplývá to z aktuálního průzkumu společnosti SANEP, který probíhal v únoru.

10.3.2014 Nekonečné čekání na byty

Čekatelé na byty se stali rukojmími v koaliční válce mezi starostkou Hujovou (TOP 09) a místostarostou Stropnickým (SZ) / FOTO: Filip Singer

Na čem ti se mohou shodnout? Tuto otázku si kladla před dvěmi roky řada lidí, když na žižkovské radnici slepila dohromady starostka Vladislava Hujová  nesourodou koalici „všichni proti ODS,“ složenou z TOP 09, sociálních demokratů a zeleného politického sdružení Žižkov (nejen) sobě. Vývoj pochybovačům dává za pravdu. První dáma Parhy 3 Hujová aktuálně vede se svým zástupcem Matějem Stropnickým otevřenou válku o bytovou politiku, která je již druhým rokem v rozkladu. A smutnými rukojmími této přestřelky jsou čekatelé na byty.

26.2.2014 Babiš vyčetl Sobotkovi radního Pocheho

Babiš vyčetl Sobotkovi radního Pocheho

Kontroverzní komunální politici z Prahy 3 se stali aktéry koaliční roztržky mezi dvěma největšími politickými hráči vládní koalice. Tu vyvolal premíér Bohuslav Sobotka, když tvrdě zkritizoval personální politiku koaličního hnutí ANO v české metropoli. Šéf hnutí a ministr financí Andrej Babiš násdledně Sobotkovi vyčetl neblaze proslulé persony pražské komunální politiky z ČSSD, mimo jiné radního z Prahy 3 Miroslava Pocheho.

14.2.2014 Radnice zrušila umělcům ateliéry, teď neví, co s nimi...

Radnice zrušila umělcům ateliéry, teď neví, co s nimi...

Žižkovská radnice zrušila umělecké ateliéry v Lupáčově ulici a přestavěla je na byty. Zdá se však, že umělci přišli o své zázemí zbytečně, protože byty zejí prázdnotou a nikdo je nechce.

Zvolte stranu: Předchozí strana 51-55 | 56-60 | 61-65 | 66-70 | 71-75 | 76-80

Tipy na akce

Aktuality

Pokračuje rekonstrukce křižovatky Prokopova-Jeseniova

Až do 15. září budou v souvislosti s pokračováním celkové rekonstrukce a přestavby křižovatky ulic Prokopova-Rokycanova-Jeseniova probíhat v lokalitě uzavírky, omezení a změny v MHD. Zde je jejich přehled:

CzechPoint na Seifrtce od 14. 12. mimo provoz

Pokud budete potřebovat v druhé polovině prosince ověřit podpis či využít jiné služby pracoviště CzechPoint, musíte ve třetí městské části pouze do Lipanské ulice. Pracoviště v budově městské části na Seifertově ulici bude z technických důvodů do konce roku uzavřeno.

8. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 3

Úterý 22. prosince 2015 od 15.00 hodin, Žižkovská radnice, Havlíčkovo náměstí 9, 1. patro, č. dveří 126

created by Anawe