Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Radnice odmítá zdůvodnit veletoče kolem obecních společností

Již přes dva měsíce odmítá žižkovská radnice zdůvodnit strategické veletoče kolem struktury obecních společností, které spravují obecní majetek za stovky milionů korun. Na otázky Žižkovských listů starostka

čtěte více
Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Hujová je třetí nejoblíbenější starostkou metropole

Starostka Prahy 3 Vladislava Hujová (TOP 09) je třetí nejoblíběnější nejvyšší představitelkou městských částí v rámci české metropole. Vyplývá to z aktuálního výzkumu agentury Phoenix research, který probíhal v červenci.

čtěte více
Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkov budou hlídat další tři kamery

Žižkovská radnice schválila rozšíření městského kamerového systému v Praze 3 o tři další stanoviště. Nově budou pod dohledem Žižkovo náměstí, Kostnické náměstí a cyklostezka u Tachovského náměstí.

čtěte více
Hrrr na ně! Na Vítkov

Hrrr na ně! Na Vítkov

Již počtvrté v novodobé historii poženou Husité z vrchu Vítkov křižáky.

čtěte více
Zvolte stranu: Předchozí strana 51-55 | 56-60 | 61-65 | 66-70 | 71-75

26.11.2013 Historie podnikání na Žižkově

Historie podnikání na Žižkově

Oblast soukromého podnikání na území dnešní Prahy 3 by si zasloužila několik obsáhlých knih. Proto se pokusíme zaměřit na několik vybraných míst sloužících kdysi k podnikání, která se zachovala do dnešních dnů, i když v pozměněné podobě.

7.11.2013 Boží Thor podruhé

Boží Thor podruhé

Známé komiksové vydavatelství Marvel se před lety rozhodlo, že již nebude prodávat práva na své superhrdiny, jež mnohdy končili v naprosto příšerných snímcích. Marvel však založil vlastní filmové studio, do produkce blockbusterů se vrhl po hlavě a od té doby fanoušky každého půl roku zásobuje novým snímkem ze svého universa. Tentokrát se vrací ke „kladivounovi“ Thorovi, který opět zachraňuje celý svět. 

4.11.2013 Všechno nejlepší, milé Aero!

Všechno nejlepší, milé Aero!

Kino Aero slaví 80 let od svého založení a 15 let své novodobé existence. Je posledním klasickým fungujícím kinem na Praze 3 a do jisté míry je jeho živelná přítomnost malým zázrakem. Pojďme se krátce projít stoletou historií filmových projekcí na Žižkově.

10.10.2013 Nová galerijní čtvrť

Nová galerijní čtvrť

Ze Žižkova se stává čtvrť zaslíbená galeriím. K řadě dosavadních výstavních prostorů se totiž aktuálně přidal další – a ne ledajaký. Jedná se o jednu z nejprestižnějších soukromých galerií dneška – Hunt Kastner, která do Bořivojovy ulice přesídlila z Letné. 

1.10.2013 Revolucionářský blockbuster

Revolucionářský blockbuster

Pro hollywoodskou továrnu na sny jsou letní prázdniny jedním z nejdůležitějších období. Léto je již roky spojeno s opulentními filmy přetékajícími vizuálními triky, na které se obvykle snáší kritika z pozice jejich tuposti (viz například série Transformers). Do science fiction Elysium (2013) však překvapivě vstoupily levicové myšlenky. 

Zvolte stranu: Předchozí strana 51-55 | 56-60 | 61-65 | 66-70 | 71-75

Tipy na akce

Aktuality

Pokračuje rekonstrukce křižovatky Prokopova-Jeseniova

Až do 15. září budou v souvislosti s pokračováním celkové rekonstrukce a přestavby křižovatky ulic Prokopova-Rokycanova-Jeseniova probíhat v lokalitě uzavírky, omezení a změny v MHD. Zde je jejich přehled:

CzechPoint na Seifrtce od 14. 12. mimo provoz

Pokud budete potřebovat v druhé polovině prosince ověřit podpis či využít jiné služby pracoviště CzechPoint, musíte ve třetí městské části pouze do Lipanské ulice. Pracoviště v budově městské části na Seifertově ulici bude z technických důvodů do konce roku uzavřeno.

8. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 3

Úterý 22. prosince 2015 od 15.00 hodin, Žižkovská radnice, Havlíčkovo náměstí 9, 1. patro, č. dveří 126

created by Anawe